Voorstelling ‘Lof & Lust: VIER! – De Herfst’

Domestica speelt in het kader van Lof & Lust in de Laurens in 2015 en 2016 een cyclus van vier zinnenprikkelende concerten in de Laurenskerk. In de theatrale concertcyclus VIER! brengen we een ode aan de seizoenenmet De Vier Jaargetijden van Vivaldi als inspiratiebron. Met muziek, dans, zang, tekst, spel en beeld verhalen we in geuren en kleuren over de natuur, de vergankelijkheid en de schoonheid van de seizoenen. Het eerste concert vindt plaats op woensdag 16 september met een iets andere aanvangstijd dan u van ons gewend bent: de concerten beginnen om 20:30 uur.

De concerten vinden plaats op woensdag 16 september (de Zomer), 11 november (de Herfst), 3 februari 2016 (de Winter) en 6 april 2016 (de Lente). klik hier voor de flyer.

De prachtige en tijdloze verhalen uit de Metamorfosen inspireerden regisseur Elsina Jansen, programmeur Eelco Beinema en tekstschrijver Erik-Ward Geerlings voor de verhalen binnen deze cyclus. Vier personages uit de klassieke tekst van Ovidius staan klaar om het publiek mee te nemen op een muzikale reis door de zomer, de herfst, de winter en de lente. Tijdens elk concert klinken bekende en onbekende meesterwerken uit barok en renaissance, waaronder telkens een orkestsuite van J.S. Bach in een nieuwe bewerking voor strijkers.

Ook in deze cyclus is weer veel (Rotterdams) talent aanwezig. Zo tekent toneelschrijver Erik-Ward Geerlings voor de tekst en ontwikkelt video-artist Huub Laurens een dynamisch beeld dat, net als de tribune, meebeweegt met de seizoenen. Verder in de cyclus actrice Carola Arons, danser en choreograaf Piet Rogie, acteur Benjamin Murck, sopraan Lilian Farahani, de jonge cellist Pieter de Koe en het koor van de Laurenscantorij.

Domestica Rotterdam o.l.v. Wim Steinmann bestaat uit musici van het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Concept Elsina Jansen en Henriëtte Straub, tekst Erik-Ward Geerlings, regie Elsina Jansen, repertoirekeuze Eelco Beinema, muzikale leiding Wim Steinmann.